Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-10-30 08:34 Gražinos Gum nuotr.

Gražinos Gum pyragai, norintiems pasimėgauti kažkuo neįprastu

Tinklaraštininkė ir receptų knygų autorė Gražina Gum rudenį siūlo mėgautis pyragais, dėl kurių neskauda galvos. Sveiki ir lengvai paruošiami iš parduotuvėje randamų produktų. Tokie pyragai papuoš kiekvieno smaližiaus stalą.

Žaliųjų citrinų pyragas

 Reikės:

• 300 g mirkytų migdolų;

• 100 g datulių pastos;

• 50 g kokosų aliejaus;

• Žiupsnelio druskos, cinamono.

 Įdarui:

• 300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių;

• 100 g žaliųjų citrinų sulčių ir tarkuotų žievelių;

• 150 g medaus, agavų ar klevų sirupo (pagal skonį ir norimą saldumą);

• 1 avokado;

• 50 g špinatų (žaliai spalvai);

• 2 šaukštelių vanilės vandens (sumalti vanilės ankštį su vandeniu: 1 ankštis / 100 ml vandens);

• žiupsnelio druskos;

• 150 g kokosų aliejaus.

Ruošimas:

Maisto smulkintuvu sumalkite migdolus. Sumaišykite su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklokite skardelę taip, kad būtų pagrindas pyragui (maždaug iki 1–1,5 cm storio).

Įdaro ruošimas:

Smulkintuvu sumalkite anakardžius, paskui sudėkite likusius produktus. Vėl pamalkite. Gautą vienalytę masę supilkite ant pyrago pagrindo ir palikite šaldytuve 1–2 val. Galite prieš tai 10–15 minučių palaikyti šaldiklyje.

Kitas pyrago ruošimo variantas: vietoj citrinų naudokite įvairias šaldytas ar šviežias uogas.

ABRIKOSINIS SLUOKSNIUOTIS

Reikės torto formos – rekomenduojame su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti tortuką.

Reikės:

• 1 stiklinės saulėgrąžų;

• 1 stiklinės migdolų;

• 1,5 stiklinės vandenyje mirkytų  (2–3 val.) datulių;

• 2 šaukštų kakavos;

• 2–3 šaukštų kokosų aliejaus;

• žiupsnelio druskos.

Ruošimas:  

Viršutiniam sluoksniui paruošti 1,5 stiklinės vandenyje išmirkykite džiovintus abrikosus ir stiklinę razinų. Pagrindui maisto smulkintuvo raidės S formos peiliuku sumalkite saulėgrąžas ir migdolus.

Išmirkytas datules sumalkite iki vientisos masės. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišykite su maltais riešutais, saulėgrąžomis, įdėkite kakavos, ištirpintą kokosų aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite torto formą. Vidurinis sluoksnis: ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytus bananus ir užbarstykite citrinų žievelių.

Paruoškite viršutinį sluoksnį: išmirkytus abrikosus ir razinas sudėkite į maisto smulkintuvą.  Susmulkinkite ir uždėkite ant bananų.