Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-05-15 10:00 MIESTE.lt nuotr.

Naujam sezonui – gardžios naujienos

Prasidėjo naujas grilinimo sezonas. Todėl verta išbandyti kai ką naujo. Kad nepristigtumėte idėjų, garsūs Lietuvos restoranų šefai paruošė patiekalus naudodami SANTA MARIA marinatus ir padažus. Rezultatai – MIESTE.lt skaitytojų teismui.

KEPTA LAŠIŠA

4 porcijoms reikės:

• 1,5 kg lašišos filė;

• 1,5 valg. š. druskos;

• SANTA MARIA KENTUCKY WHISKY

amerikietiško lauko kepsnių padažo;

• 300 g šoninės, pjaustytos kubeliais;

• 1 žaliosios citrinos;

• 0,5 raudonos aitriosios paprikos,

supjaustytos griežinėliais;

• 5 smulkintų svogūnų laiškų;

• 0,5 ryšulėlio šviežių kalendrų.

Įtrinkite lašišą amerikietišku lauko kepsnių padažu ir padėkite odele žemyn ant kepsninės grotelių. Kepkite netiesioginės kaitros būdu apie 25 minutes. Keptuvėje paskrudinkite šoninę ir padėkite ant popie-

rinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Iškeptą lašišą išimkite iš kepsninės ir papuoškite traškiais šoninės gabaliukais, citrinos skiltelėmis, aitriosios paprikos griežinėliais ir svogūnų laiškais, užbarstykite smulkintų kalendrų.

MIESTE.lt nuotr.

KIAULIENOS NUGARINĖ SU ČESNAKINIU MARINATU

6 porcijoms reikės:

• 6 kiaulienos nugarinės

gabalėlių po 180 g;

• 6 valg. š. SANTA MARIA

česnakinio marinato.

Nugarinės gabalėlius aptepkite marinatu ir leiskite pasimarinuoti bent 30 minučių.

Padėkite mėsą ant įkaitintų grotelių ir iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 minutes, kol paviršius gražiai paruduos, o temperatūra mėsos viduje pakils iki 65 °C. Patiekite su SANTA MARIA amerikietišku kepsnių padažu.

MIESTE.lt nuotr.