Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-10-08 08:00 "Valgau be sąžinės graužimo" nuotr.

Tobuli pusryčiai: keli kiaušiniai - skirtingi sprendimai

Lietuvoje vienas populiariausių produktų pusryčiams yra kiaušiniai. Virti, kepti ir įvairiausiai patiekiami. Šį mėnesį MIESTE.lt kartu su mūsų šauniąja tinklaraštininke „Valgau be sąžinės graužimo“ siūlo atrasti naujų šio populiaraus ir vertingo maisto produkto ruošimo būdų.

Omletas su voveraitėmis

Reikės:

• 2 kiaušinių;

• Saujos šviežių voveraičių;

• Šaukštelio „Ghee“ sviesto;

• Saujos špinatų;

• 3 pomidorų;

• Balzaminio acto;

• Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.

 

Ruošimas. Su sviestu pakepinkite voveraites. Tuomet į keptuvę supilkite išplaktus kiaušinius ir uždenkite dangčiu.

Kepkite, kol omletas sutvirtės. Patiekite su špinatais ir pomidorais.

Prieš pradėdami valgyti omletą pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto.

Minkštas kiaušinis su avokado riekele

Reikės:

• Prinokusio avokado;

• Bemielės ruginės duonos;

• Kiaušinio;

• Vyšninių pomidoriukų;

• Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;

• Citrinų sulčių.

 

Ruošimas. Avokadą sutrinkite šakute (trindami pagardinkite citrinų sultimis ir žiupsneliu druskos bei pipirų). Į verdantį vandenį įleiskite kiaušinį be lukšto. Ilgai jo nevirkite, kad vidus būtų minkštas. Avokado masę užtepkite ant duonelės, uždėkite minkštai virtą kiaušinį ir patiekite su vyšniniais pomidorais.

Greita, skanu, o svarbiausia – nauja.

Kiaušinis su cukinijų blyneliais

Reikės:

• 1 cukinijos;

• 1 kiaušinio;

• Kietojo sūrio „Džiugas“;

• 2 šaukštų miltų;

• Šviežių krapų;

• Šaukšto aliejaus;

• Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.

Ruošimas. Cukiniją sutarkuokite ir nusunkite  skysčio perteklių. Įmuškite kiaušinį, įtarkuokite sūrio, masę pagardinkite krapais ir prieskoniais. Įberkite miltų ir gerai išmaišykite.

Blynelius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Prieš patiekdami pagardinkite be lukšto virtu minkštu kiaušiniu.