Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-07-23 17:15 "Valgau be sąžinės graužimo" nuotr.

Lengvi vasariški receptai: sugebės bet kas

Įsibėgėjus vasaros sezonui tinklaraštininkė „Valgau be sąžinės graužimo“ nusprendė pasiūlyti tokių receptų, kurie Jums leistų greitai apsisukti virtuvėje ir daugiau laiko praleisti lauke mėgaujantis geru oru.

Lašiša su cukinijų makaronais

Reikės:

• Poros cukinijų;

• 250 g lašišos;

• „Teriyaki“ padažo;

• Kokosų aliejaus;

• Japoniškų krienų („Wasabi“);

• Sezamų sėklų;

• Sojų pupelių.

Gaminimas: Cukinijas supjaustykite kaip makaronus ir minutei panardinkite į verdantį vandenį. Lašišą pamarinuokite su „Teriyaki“ padažu ir trupučiu japoniškų krienų. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį kokosų aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite žuvį.

Cukinijų makaronus patiekite su sojų pupelėmis. Viską apibarstykite sezamų sėklomis.

Plakti kiaušiniai su laukine rūkyta lašiša

Reikės:

• Ruginės duonelės;

• Poros kiaušinių;

• Žiupsnelio druskos;

• Sviesto;

• Laiškinių česnakų.

Gaminimas: Ruginę duoną paskrudinkite. Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir sauja smulkintų laiškinių česnakų. Kepkite su gabalėliu sviesto vis pamaišydami mentele. Svarbu neperkepti – kiaušiniai turi būti ne birūs, o vientisi, purūs ir drėgni. Iškeptus kaušinius uždėkite ant duonelės, o viską karūnuokite lašiša. Pagardinkite krapais ir juodaisiais pipirais. Nepamirškite daržovių.

Šaltos jautienos salotos su jogurtiniu krienų padažu

Reikės:

• 150 g šaltos jautienos;

• Sultenių;

• Agurkų;

• Kaparėlių;

• Žiupsnelio juodųjų pipirų;

• Padažui – šaukšto natūralaus jogurto ir krienų pagal skonį.

Gaminimas: Jautieną pakepkite ant grotelių. Stenkitės kepti taip, kad viduje liktų rausva. Palikite jautieną atvėsti, o tuo metu lėkštėje paruoškite agurkus. Maišyti jų nereikia – tiesiog supjaustykite ir sudėkite. Pagardinkite šaukštu jogurto, sumaišyto su krienais.