Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-10-22 16:00 MIESTE.lt nuotr.

Tobulai figūrai – gurmaniška vieta su Nicos prieskoniu

Vilniuje egzistuoja vieta, į kurią plūsta įvairūs klientai iš viso pasaulio. Lietuviai taip pat rodo vis didesnį susidomėjimą restoranu, kur tartarai gaminami tiesiog čia pat,  prie jų akių, o jūrų gėrybės pateikiamos taip, kaip ir priklauso – puoselėjant seniausias italų ir prancūzų maisto gaminimo tradicijas. Neseniai Lietuvoje viešėjęs šefas iš Nicos Bastien Hode (36) su šypsena veide gamino patiekalus, kurie pakeis „Ti‘ana“ restorano rudens – žiemos meniu. Įvertintas ir pripažintas vienu geriausių savo srityje šefas –  netrukus papildys puikų kolektyvą, taps jo dalimi.

Jau daugiau nei metus gyvuojančios vietos virtuvėje sukiojasi Jaroslavas Girdzijevskis ir didelę patirtį apie maisto patiekimą bei aukščiausio lygio klientų aptarnavimą turintis savo srities profesionalas Renatas Jauniškis. Neseniai prie jų prisijungė ir penkių žvaigždučių viešbutyje, viename brangiausių pasaulio miestų Nicoje dirbantis virtuvės šefas Bastien Holde.

MIESTE.lt nuotr.

Su juo ir nusprendėme pasikalbėti apie gurmaniškas maisto tradicijas. Bastien pasakojo, kad meilė maistui prasidėjo dar labai anksti paauglystėje. Vyras suprato, kad norint sukurti patiekalą, kuris džiugintų lankytoją, privaloma daug mokytis ir siekti kruopštumo, akylumo detalėms.

B. Holde savo karjeroje jau buvo apdovanotas MICHELIN žvaigždute už „Ti‘ana“ restorano meniu papildysiantį jūrų šukučių tartarą, kurio skoniu liko sužavėti aukščiausio lygio maisto kritikai iš Prancūzijos ir Italijos.

„Ti‘ana“ meniu rasite visko, ko kartais net pačioje Italijoje ar Prancūzijoje trūksta. Omaras, patiekiamas su kepsniu, ir juodasis karališkasis ešerys su burnoje tirpstančiomis daržovėmis.  Tai tik keletas patiekalų, kuriais vilioja profesionalūs restorano šefai. „Prisijungęs prie komandos aš bandysiu ne tik įnešti savo kultūrai būdingo klasiškumo, bet ir stebinti klientus dar neregėtais sprendimais“, - atviravo B. Holde.

MIESTE.lt

Juodasis karališkasis ešerys – balta žuvis, patiekiama pusžalė ir visiškai šviežia, mat „Ti‘ anoje“ jos niekas neužšaldo. Žuvis iš tiekėjų  gaunama per mažiau nei 14 valandų, tada ją jau vietoje išvalo šefai ir supjausto file gabalėliais. „Neužšaldome, naudojame vakuumą. Taip esame tikri, kad maistas ant stalo pateks geriausios kokybės ir atsiskleis tikrasis patiekalo skonis“, - MIESTE.lt pasakojo restorane dirbanti komanda.

Atnaujinti Viduržemio dvasia alsuojantį meniu „Ti‘anoje“ vadovai nusprendė dėl to, kad norėjo dar labiau priartėti prie pasaulio klasikos standarto. Štai, kalbant apie Nicos salotas,  Bastien jas paruošė dar geriau nei tai daroma jo gimtinėje. „Pas mus naudojamas tunas iš konservų, o čia aš gaminu salotas su šviežia žuvimi. Neįsivaizduojate, kaip tai pagerina patiekalo prezentaciją ir kokia skonių paletė atsiskleidžia“, - MIESTE.lt pasakojo prancūzas.

Bastien taip pat į meniu įtraukė kaštonų sriubą, kuri populiari daugelyje pasaulio šalių. Žiemą ji dažnai patiekiama kaip pirmasis šildantis širdį ir kūną patiekalas.

„Ti‘anoje“ stengiamasi į patiekalus nemaišyti grietinėlės, gardinti jų ingredientais, kurie „numalšina ir gadina“ skonį. Taigi, naujosios salotos – tunas, ančiuviai, kiaušinis, paprika ir alyvuogės. Viskas. Žiupsnelis druskos, pipirų ir turime patiekalą, kuris atsiskleidžia unikaliu savo skoniu.

Atvykusius svečius žiemą pamalonins ir sezoninė moliūgų sriuba su krevetėmis, taip pat naujas juodojo karališkojo ešerio receptas. „Ti‘ana“ kviečia savo svečius pasmaguriauti ir aštuonkojo karpačio bei austrėmis, kurias šefai siūlo valgyti klasikiniu būdu – truputis duonos su sviestu ir daugiau visiškai nieko. Tai maistas, kuriuo kadaise mėgavosi visas moteris iš proto varęs Kazanova.

Iš Nicos atvykęs Bastien nusiteikęs optimistiškai ir laukia lankytojų. „Lietuvoje, žmonės turi galimybę pasimėgauti žuvimi, kurios visoje Nicoje nerasite. Gal tik kažkur pačiame Paryžiuje“, - šypsosi jis.

NAUJAS MENIU "TI'ANA" RESTORANE JAU NUO SPALIO 27 D.

RESTORANĄ RASITE: DIDŽIOJI G. 3, VILNIUS/ +37064328888