Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-03-20 18:11 ASMENINIO ARCHYVO nuotr.

Greiti receptai, norintiems išlaikyti liauną figūrą

Visoms dailiosios lyties atstovėms siūlome valgyti be sąžinės graužaties. Jūsų dėmesiui – receptai, su kuriais lengvai susidoros visi vyrai ir kurių kalorijų kiekis subalansuotas žaviosioms moterims.

ASMENINIO ARCHYVO nuotr.

Pietūs dviem – lašiša pesto padaže su kuskusu ir brokoliais

Reikės:

• 0,5 pakelio kuskuso;

• Vištienos sultinio;

• 1 brokolio galvos;

• Liesos grietinėlės;

• 1 šaukštelio pesto;

• Lašišos filė.

Gaminimas: Kuskusą išbrinkinkite vištienos sultinyje, lašišą iškepkite su mėgstamiausiais prieskoniais. Brokolį supjaustykite ir apvirkite sūdytame vandenyje. Padažui pašildykite liesą grietinėlę ir įdėkite šaukštelį pesto.

ASMENINIO ARCHYVO nuotr.

Dienos pietūs – trinta špinatų sriuba

Reikės:

• 350 mililitrų daržovių sultinio;

• 3 nedidelių bulvių;

• 100 gramų špinatų;

• 1 baltojo svogūno;

• 1 šaukšto aliejaus;

• 1 skiltelės česnako;

• 35 gramų parmezano.

Gaminimas: Svogūną ir česnaką pakepinkite aliejuje. Į verdantį sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, kepintus svogūnus ir sūrį. Virkite 15–20 minučių. Sudėkite špinatus ir virkite ant mažos ugnies (puodą išvis galite nukelti nuo viryklės – špinatai ir taip apvirs). Viską sutrinkite. Sriubą galite patiekti su keliais špinatų lapeliais ir virtu kiaušiniu.

Spagečiai su grybų padažu

Reikės:

• 150 gramų pilno grūdo spagečių;

• 2 saujų gražgarsčių;

• „Džiugo“ sūrio;

• 10 gramų džiovintų baravykų;

• Puselės baltojo svogūno;

• 0,5 šaukšto aliejaus;

• 1 šaukšto neriebios grietinės.

Gaminimas: Virkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Baravykus užpilkite 70–100 mililitrų verdančio vandens. Svogūną pakepkite aliejuje, kol suminkštės, dėkite į keptuvę išmirkytus ir smulkintus grybus, pakepinkite keletą minučių. Pilkite pro sietelį nukoštą skystimą, kuriame mirko grybai (pilkite ne visą iškart, taip galėsite reguliuoti tirštumą). Kai grybų padažo šiek tiek sumažės, įdėkite grietinės ir viską gerai išmaišykite su išvirtais makaronais. Jei per tiršta, įpilkite dar skysčio, kuriame mirko grybai, arba vandens, kuriame virė makaronai. Skanaus!