Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-09-04 17:42 VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO nuotr.

Lengvi receptai per keliasdešimt minučių, o rezultatas - fantastiškas

Kad susiruošus prie jūros nereikėtų vargti spraudžiantis į per ankštą maudymosi kostiumėlį, tinklaraštininkė „Valgau be sąžinės graužimo“ ir MIESTE.lt siūlo išbandyti maistingų, bet sveikų ir greitai paruošiamų patiekalų receptus. Nebadaukite! Valgykite skaniai.

Šviežio tuno salotos

1 porcijai reikės:

• Saujos sultenių;

• 120 gramų šviežio tuno;

• 1 mažo agurko;

• Sojų pupelių;

• Pusės avokado;

• Šaukštelio juodų sezamų sėklų.

 

Užpilui po šlakelį:

• Kepintų sezamų aliejaus;

• Sojų padažo;

• Žaliųjų krienų;

• Žaliųjų citrinų sulčių;

• Medaus.

Gaminimas: Salotas ir pupeles išdėliokite lėkštėje. Avokadą, agurką ir tuną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pabarstykite sezamų sėklomis ir pagardinkite paruoštu padažu.


Salotos su lašiša

Reikės:

• Įvairių salotų lapų;

• Raudonojo svogūno;

• Alyvuogių;

• Agurko;

• Kaparėlių;

• Lašišos filė.

Gaminimas: Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, svogūno ir agurko griežinėlius, alyvuoges,  kaparėlius. Lašišą iškepkite, atvėsinkite, suplėšykite ir sumaišykite su kitais ingredientais. Pridėkite keletą virtų bulvių.

Užpilui galite naudoti alyvuogių aliejų, sumaišytą su garstyčiomis, citrinų sultimis ir medumi.

Lašiša su bulvytėmis, špinatais ir žirneliais pesto padaže

Reikės:

• Kelių šviežių bulvių;

• Lašišos filė;

• „Ghee“ sviesto;

• Mėgstamų prieskonių;

• Grietinės;

• Pesto padažo;

• Špinatų ir žaliųjų žirnelių.

Gaminimas: Bulves virkite luobelėje, kurioje kepėte lašišą. Į tą pačią keptuvę įdėkite špinatų ir žirnelių. Pamaišykite ir vos apkepkite. Įdėkite šaukštą pesto padažo ir šiek tiek grietinės.