RUDENS PALETĖ: 3 lengvi receptai - mieste.lt

Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2017-11-19 10:00 "Valgau be sąžinės graužimo" receptai ir nuotraukos

RUDENS PALETĖ: 3 lengvi receptai

Atšalus orams ir sugrįžus naminių patiekalų nostalgijai tinklaraštininkė ,,Valgau be sąžinės graužimo“ Jums siūlo išmėginti ypatingų, rudeniškos idilės pripildytų patiekalų.

Sveikuoliški pusryčiai

Reikės:

• Avižinių dribsnių;

• žemės riešutų sviesto;

• kokosų drožlių (įdėti į žemės riešutų sviestą);

• banano;

• cinamono;

• ispaninių šalavijų sėklų;

• šlakelio vanilės;

• migdolų pieno.

Dribsnius suberkite į nedidelį indelį, įdėkite keletą šaukštų ispaninių šalavijų sėklų, vanilės, užpilkite migdolų pienu ir palikite per naktį, kad išbrinktų. Ryte pagardinkite riešutų sviestu, bananu ir cinamonu.

LA troškinys

Reikės:

• 1 morkos;

• 1 svogūno;

• 1 cukinijos;

• 1 paprikos (geriausia oranžinė);

• grilintų raudonų paprikų iš stiklainėlio (nebūtina, tačiau geresnis skonis);

• 2–3 pievagrybių;

• skiltelės česnako;

• puodelio šaldytų arba šviežių žirnelių;

•  1 šaukšto aliejaus daržovėms ir vištienai kepti;

• 1 vištos kumpelio filė (galima dėti ir daugiau);

• 1 arba 2 daržovių kubelių;

• 400 ml vištienos sultinio (užtenka ir puodelio, tačiau geresnis skonis, kai daugiau skysčio);

• druskos ir juodųjų pipirų;

• 1 šaukštelio garstyčių;

• 1 šaukšto grietinės.

Ingredientų, atrodo, daug, bet patiekalo ruošimas  – juokų darbas, daugiausia sugaišite daržoves pjaustydami kubeliais.

Pirmiausia apkepkite svogūną, salierą ir morką. Tada dėkite paprikas, vėliausiai – cukinijas, česnakus ir grybus. Apkepintas daržoves sudėkite į troškintuvą. Pakepkite druska ir pipirais pabarstytą, kubeliais pjaustytą vištieną (dėkite į tą pačią keptuvę). Apkepusią mėsą irgi sudėkite į troškintuvą, įmeskite daržovių kubelį, sudėkite žirnelius, užpilkite sultiniu ir troškinkite apie 40 min. Paruoštą troškinį pagardinkite garstyčiomis ir grietine.

Avinžirnių maltinukai su grūdais ir keptais moliūgais

Reikės:

•  Puodelio avinžirnių (užmerkti reikia vakare);

•  svogūno;

•  poros skiltelių česnako;

•  1 kiaušinio;

•  1 šaukštelio maltos kalendros;

•  1  šaukštelio malto kumino;

•  šviežių kalendrų pagal skonį;

•  druskos;

•  juodųjų pipirų;

•  kelių šaukštų speltos miltų;

•  Ghee sviesto.

Per naktį mirkytus avinžirnius kartu su kitais ingredientais (išskyrus miltus ir sviestą) sutrinkite maisto trintuvu. Masę sukrėskite į dubenį, įberkite porą šaukštų miltų. Suformuokite maltinukus ir kepkite keptuvėje su sviestu.

Grūdų ir kruopų mišinį Paulúns (nepoliruoti ryžiai, bolivinės balandos, saulėgrąžos, grikiai, lęšiai, kininės pupuolės, prieskoniai) virkite 20 min., išvirtas kruopas pagardinkite saulėje džiovintais pomidorais, įdėkite šiek tiek druskos,  pagardinkite šlakeliu aliejaus, kuriame buvo pomidorai.

Moliūgus supjaustykite savo nuožiūra, apšlakstykite aliejumi, pagardinti prieskoniais ir pašaukite į orkaitę 15–20 min.