Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2017-02-27 10:10

Kai norisi ko nors artėjant Užgavėnėms...skanaus ir greitai!

Lengvai ir iš pirmo karto pavyks išsikepti tobulus blynelius! Viskas, ko reikia, – „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio blynams arba lietiniams, vandens ir aliejaus. Na, ir, žinoma, fantazijos, kad patiekalas būtų ne tik skanus, bet ir gražus.

BLYNŲ TORTAS

Jums reikės:

• „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio lietiniams;

• 800–900 ml gazuoto ar drungno vandens;

• Aliejaus.

Ruošimas: Suberkite mišinį į dubenį ir supilkite vandenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Palikite tešlą 10–15 min. subręsti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir šiek tiek tešlos. Iškepkite maždaug vienodo dydžio blynelius – iš jų ruošite tortą.Tortui pertepti rinkitės mėgstamus produktus: uogienę, šokoladą, plaktą grietinėlę, medų, klevų ar agavų sirupus.

CITRININIAI PUSRYČIŲ BLYNELIAI

Jums reikės:

• „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio blynams;

• 370–450 ml pieno arba šalto vandens;

• 1 citrinos;

• Sviesto;

• Cinamono;

• Aliejaus.

Ruošimas: Mišinį ir cinamoną suberkite į dubenį, išmaišykite. Supilkite pieną arba vandenį ir gerai išmaišykite. Į tešlą įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir įspauskite pusės citrinos sultis. Dar kartą išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti mažiausiai 15 minučių. Kepkite įkaitintame aliejuje. Blynus patiekite šiltus, uždėję gabalėlį sviesto. Rekomenduojama pagardinti medumi, uogomis ar vaisiais.

LIETINIAI SU VARŠKE IR ŠPINATAIS

Jums reikės:

• „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio lietiniams;

• 800–900 ml gazuoto ar drungno vandens;

• Aliejaus.

Lietinių įdarui reikės:

• 4 didelių saujų špinatų;

• 2 skiltelių česnako;

• 0,5 vidutinio svogūno;

• Trinto muskato riešuto;

• 3 kaupinų valgomųjų šaukštų rikotos arba naminės varškės.

Ruošimas: Suberkite mišinį į dubenį ir supilkite vandenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Palikite tešlą 10–15 min. pabrinkti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, šiek tiek tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pasiruoškite įdarą. Smulkintus špinatus sumaišykite su kepintu česnaku. Muskato riešutu apibarstykite smulkintą svogūną ir visus produktus įmaišykite į rikotą (arba varškę). Įvyniokite įdarą į blynus, galite dar šiek tiek pakepti.

DEKORUOTI BLYNELIAI -  MEŠKIUKAI

Jums reikės:

• „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio lietiniams;

• 800–900 ml gazuoto ar drungno vandens;

• Aliejaus;

• Plytelės šokolado.

Ruošimas: Suberkite mišinį į dubenį ir supilkite vandenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Palikite tešlą 10–15 min. pabrinkti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, šiek tiek tešlos ir kepkite meškiuką: du didesni apskritimai (kūnas ir galva), keturi mažesni ovalai (kojos ir rankos), du maži rutuliukai (ausytės). Iškeptas formeles sudėkite į lėkštę ir tirpintu šokoladu nupieškite nosį, akis, letenėles.