Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-01-09 09:47 "Valgau be sąžinės graužimo" nuotr.

Idealūs patiekalai tobulam rytui (4 lengvi receptai)

Amerikiečių žurnalistas Johnas Guntheris teigė, kad tikroji laimė priklauso nuo gardaus rytinio užkandžio. Šventėms pasibaigus ir atėjus metui  atgauti jėgas MIESTE.lt siūlo žvilgtelėti į tinklaraštininkės „Valgau be sąžinės graužimo“ receptus ir pasilepinti ypatingais ryto patiekalais.

Mišku kvepiantys pusryčiai

Grikiai – visai paprastas pasirinkimas, bet keli ingredientai juos pakelia į kitą lygį.

1 porcijai reikės:

• 6–7 šaukštų grikių;

• Saujos šaldytų baravykų;

• 1 kiaušinio;

• Gabalėlio sviesto;

• Šviežių čiobrelių;

• Šlakelio trumų aliejaus;

• Druskos ir pipirų.

Gaminimas: Baravykus pakepkite svieste. Išvirkite kiaušinį be lukšto. Įdėkite grikius į keptuvę su grybais, kad jie sušiltų. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Pakvips mišku. Grikius sudėkite į dubenėlį. Ant viršaus uždėkite kiaušinį. Pagardinkite šlakeliu trumų aliejaus.

Tuno ir avokado užkandėlė

2 porcijoms reikės:

• Skardinės tuno savo sultyse;

• Alyvuogių aliejaus;

• 1/4 svogūno;

• Šaukštelio kaparėlių;

• Avokado;

• 2 kiaušinių;

• 2 riekių juodos duonos;

• Druskos, juodųjų pipirų ir citrinų sulčių;

• Kelių vyšninių pomidorų;

• Chia sėklų (nebūtina).

Gaminimas: Kiaušinius išvirkite. Tuną nusunkite, įberkite pjaustyto svogūno ir kaparėlių. Pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir citrinų sultimis. Avokadą supjaustykite kubeliais. Galite įmaišyti į tuną arba patiekti atskirai – sluoksniuotą formelėje. Duoną paskrudinkite. Taip skaniau.

Maistingos ir kvepiančios vasara graikiškos salotos

Reikės:

• Žalios paprikos;

• Agurko;

• Pomidorų;

• Raudonojo svogūno;

• Alyvuogių;

• Kaparėlių;

• Saulėje džiovintų pomidorų;

• Fetos;

• Šviežių bazilikų;

• Džiovintų raudonėlių;

• Druskos ir pipirų.

Gaminimas: Viską supjaustykite ir sudėkite į lėkštę, pagardinkite pipirais ir druska. Užpilui naudokite šlakelį pomidorų aliejaus ir šiek tiek citrinų sulčių. Pagal skonį dėkite ingredientus.  Vieni mėgsta daugiau pomidorų, o kiti – alyvuogių. Pasitelkite fantaziją.

Lašišos tartaras puikiam ir darbingam rytui

Reikės:

• 100 g šviežios lašišos;

• Šaukštelio kaparėlių;

• 1/2 šaukštelio majonezo (arba alyvuogių aliejaus);

• 1/4 svogūno;

• Druskos, pipirų;

• Citrinų sulčių.

Gaminimas: Lašišą smulkiai sukapokite, sudėkite kaparėlius, smulkintą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir citrinų sultimis. Įdėkite majonezo ir išmaišykite. Tartarą paruoškite iš vakaro. Ryte jau atšaldytas puikiausiai tiks su kiaušiniu ir skrudinta šilta duona ar bandele.