Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-05-01 10:00 "Valgau be sąžinės graužimo" nuotr.

Palepink mamą gardžiais patiekalais (specialūs receptai)

Mamos – pačios svarbiausios moterys pasaulyje. Nuo jų prasidėjo kiekvieno mūsų susipažinimas su šiuo pasauliu bei jo teikiamomis gėrybėmis. Šios moterys maišė košę, kepė blynus ir vertė valgyti kotletus. Ypatinga MOTINOS DIENOS proga tinklaraštininkė „Valgau be sąžinės graužimo“ siūlo kiekvieną mus į gyvenimą atlydėjusią moterį palepinti iš kitų pasaulio šalių atkeliavusiais gurmaniškais patiekalais.

Kesadilijos iš karštosios Meksikos

Reikės:

• Dviejų nedidelių vištos krūtinėlės puselių;

• Meksikietiškų prieskonių mišinio arba malto kumino, maltos kalendros, maltos aitriosios paprikos, raudonos paprikos;

• Pusės saldžiosios paprikos;

• Pusės raudonojo svogūno;

• 30 gramų tarkuoto sūrio;

• Šiek tiek purškiamojo aliejaus;

• Dviejų tortilijų.

Gaminimas: Įtrinkite vištienos gabalėlius prieskoniais. Keptuvę išpurkškite aliejumi ir pakepinkite svogūną su paprika. Tada įdėkite vištos krūtinėlės puseles ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tortilijų blynus pabarstykite sūriu, dėkite iškeptą vištieną ir vėl apibarstykite sūriu. Pakepinkite ir supjaustykite trikampiais. Valgykite su salsos ir gvakamolės padažais.

Reikės:

• Prinokusio avokado;

• Pusės raudonojo svogūno;

• Žaliųjų citrinų sulčių;

• Smulkintų šviežių kalendrų;

• Žiupsnelio druskos.

Gaminimas: Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su smulkintu svogūnu bei kalendromis. Pagardinkite druska ir citrinų sultimis.

 

 Reikės:

• Dviejų pomidorų;

• Pusės raudonojo svogūno;

• Šlakelio aliejaus;

• Žaliųjų citrinų sulčių;

• Nedidelio aitriojo pipiro;

• Kalendrų.

Gaminimas: Pomidorus, svogūną ir pipirą susmulkinkite kubeliais. Įspauskite citrinų sulčių, įdėkite smulkintų kalendrų. Pagardinkite druska.

Aštrūs makaronai (noodles) su jautiena iš didžiosios Kinijos

Reikės:

• 250 gramų pievagrybių;

• Dviejų raudonų saldžiųjų paprikų;

• Morkos;

• Svogūno;

• Imbiero;

• Sojų daigų;

• Brokolio;

• Aitriojo pipiro;

• 500 gramų jautienos filė;

• Pakelio kiniškų makaronų.

 

Gaminimas: Jautieną įtrinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite 3 minutes iš abiejų pusių. Į atskirą kinišką keptuvę suberkite pjaustytas daržoves. Keptuvė turi būti gerai įkaitusi. Nenustokite maišyti daržovių, visas procesas turėtų trukti ne ilgiau nei vieną su puse minutės, kad daržovės išliktų traškios. Patiekite su kepta jautiena ir virtais kiniškais makaronais.

Nicos salotos iš romantiškosios Prancūzijos

Reikės:

• 250 gramų šparaginių pupelių;

• 3 virtų bulvių;

• Dėžutės vyšninių pomidoriukų;

• Skardinės tuno;

• 4 putpelių kiaušinių;

• Alyvuogių;

• Kaparėlių.

• Padažui: šlakelio aliejaus, šaukštelio medaus, garstyčių ir citrinų sulčių.

Gaminimas: Išvirkite bulves ir kiaušinius. Pusvalandžiui palikite viską atvėsti. Šparagines pupeles sumaišykite su supjaustytais pomidorais, alyvuogėmis ir šaukštu kaparėlių. Supjaustykite atšalusias bulves ir kiaušinius. Viską palengva sumaišykite. Tuną dėkite ant viršaus ir pagardinkite aliejaus, medaus, garstyčių bei citrinų sulčių mišiniu.