Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-12-18 15:14 VMG nuotr.

Super Alfo Ivanausko receptai šventėms: nuo silkės iki juodos picos

„Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) siela Alfas Ivanauskas (32), paprašytas pasidalyti receptais, skirtais švenčių stalui, nesutriko. Kaip visada galvojantis, kuo nustebinti ir pamaloninti aplinkinius, inteligentiškai atsakė: „Tai receptai, kuriuos mėgstu ne tiek aš, kiek mano draugai.“ Tad dalijamės Kūčių ir Kalėdų patiekalais nuo didelio VMG stalo.

Kūčiukai

Ingredientai

200 g miltų;

4 g sausų mielių;

50 g cukraus;

30 g sviesto;

100 ml pieno;

1 kiaušinio trynio;

40 g aguonų;

druskos.

RUOšIMAS

1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite  ir apdžiovinkite.

2. Mieles sumaišykite su trupučiu cukraus, miltų ir šilto pieno. Gerai išmaišykite.

3. Dubenyje iš miltų, cukraus, druskos, paruoštų mielių, kiaušinio trynio, šilto pieno, lydyto sviesto ir aguonų užminkykite tešlą.

4. Ją palikite šiltai pakilti (apie valandą).

5. Iš tešlos formuokite volelius ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

6. Paruoštus kūčiukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 190 laipsnių orkaitę. Kepkite 7–10 min.

Juodoji pica su rūkyta šonine ir pievagrybiais

Ingredientai

Tešlai

200 ml pieno;

2,5 stiklinės miltų;

4 g sausų mielių;

1 šaukšto cukraus;

5 šaukštų

alyvuogių;

aliejaus;

druskos;

4 šaukštų sepijų rašalo.

Padažui

8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų;

4 šaukštų

pomidorų pastos;

žiupsnelio

cukraus;

žiupsnelio

šviežių kalendrų;

druskos, pipirų.

Picos viršui

400 g karštai rūkytos šoninės;

20 pievagrybių;

400 g

mocarelos;

8 šaukštų alyvuogių aliejaus;

keleto šviežių kalendrų lapelių papuošti.

RUOšIMAS

1. Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.

2. Supilkite aliejų ir sepijų rašalą.

3. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje 30–40 min.

4. Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite 0,5 cm storio picų pagrindus.

5. Visus padažo produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

6. Picų pagrindus aptepkite aliejumi, paruoštu padažu, užberkite plėšytą mocarelą ir tarkuotą fermentinį sūrį. Sudėkite plėšytą šoninę ir smulkintus pievagrybius.

7. Picą kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

8. Iškepusią pagardinkite  kalendrų lapeliais.

Juoda duona su mangais ir silke

Ingredientai

1/4 prinokusio mango;

1 silkių filė;

2 konservuotų paprikų;

žiupsnelio šviežių bazilikų;

druskos, pipirų;

4 riekelių juodos duonos.

RUOŠIMAS

1. Elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite papriką.

2. Smulkiai sukapokite mangą ir bazilikus, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Ant duonos uždėkite smulkinto mango, paprikų kremo, po silkės gabalėlį. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.