Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2017-02-27 10:05

Blynai, kurių paragauti ateis ir kaimynai!

Purūs, saldūs, sūrūs – sunku rasti žmogų, kurio skoniui nebūtų sukurta blynų receptų. Artėjant Užgavėnėms siūlome jais pasmaguriauti ne tik ryte, bet ir per pietus ar vakare. Juk skaniems ir nekaloringiems blyneliams visuomet atsiras ūpo. Dalijamės mėgstamais  tinklaraštininkės VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO receptais.

BANANŲ, RIKOTOS IR GRIKIŲ MILTŲ BLYNELIAI SU ŠOKOLADINIU PADAŽU

Reikės:

• 1 sunokusio banano;

• Indelio rikotos (250 g);

• 2 kiaušinių;

• 2 šaukštų rudojo cukraus (galite dėti medų);

• 40 g kvietinių miltų;

• 40 g grikių miltų;

• Aliejaus.

Padažui:

• 50 g juodojo šokolado;

• 1 šaukšto grietinėlės;

• šlakelio pieno;

• Žiupsnio druskos.

Ruošimas: Bananą sutrinkite su cukrumi. Išmaišykite su išplaktais kiaušiniais ir rikotos sūriu. Po truputį maišydami berkite miltus. Masė bus gana tiršta – grietinės tirštumo. Šaukštu formuokite blynus keptuvėje, šiek tiek juos suplodami. Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Padažui garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę, pamaišykite ir supilkite pieną. Pagardinkite druska.

RIKOTOS BLYNELIAI

Reikės:

• 0,5 indelio rikotos (130 g);

• 1 kiaušinio;

• 1 šaukšto miltų;

• 1 šaukštelio cukraus;

• Žiupsnelio druskos.

Ruošimas: Visus ingredientus sumaišykite ir kepkite keptuvėje su šaukštu aliejaus. Blyneliai bus purūs ir tirpstantys burnoje. Pagardinkite šviežiomis braškėmis.

GRIKIŲ MILTŲ BLYNAI - VAFLIAI

Reikės:

• 2 kiaušinių;

• 50 g sviesto;

• 250 ml pieno;

• 1,5 šaukšto rudojo cukraus;

• 80 g kvietinių miltų;

• 80 g grikių miltų;

• Žiupsnelio druskos.

Ruošimas: Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite  lydytą sviestą ir pusę puodelio pieno, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Lėtai maišydami į tešlą supilkite likusį pieną.