Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-12-23 09:19 GRAŽINOS GUM SVETAINĖS nuotr.

Likus dienai iki šeimos susirinkimo- keli lengvi mišrainių receptai

Kad šventes sutiktumėt ir neapsunktumėt, sveikos gyvensenos šalininkė Gražina Gum rekomenduoja į planuojamų patiekalų sąrašą įtraukti bent dvi TOP-ines mišraines.

"Jos tobulos ir patiks visiems. Panašios į tradicines, tačiau ruošiamos iš nevirtų produktų. Padažas gardus, sotus, tačiau lengviau virškinamas, nei įprastas. Nebijokite eksperimentuoti ir prie tradicinių patiekalų įtraukite šias dvi mišraines bei pagaminkite nekeptą ir sveikesnį tortuką iš mano naujausios knygos "Super Desertai"-, sako Gražina ir su MIESTE.lt skaitytojais dalijasi savo receptais.

TOP-inė, firminė baltoji mišrainė su vegan majonezu

Ingredientai:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
60 g morkų;
3 v. š. citrinos sulčių;
50 g raugintų agurkų;
50 g šviežių agurkų;
50 g cukinijų;
50 g porų;
keletas svogūno laiškų;
šakelė krapų;
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.

Majonezui:

40 g anakardžių riešutų;
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus;
1/2 v. š. maltų garstyčių;
100 ml vandens;
2-3 skiltelės česnako;
1 1/2 a. š. druskos;
1/2 v. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. ciberžolės.

Gaminimas:

Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus. Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu. Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Fantastiškai gardi, soti ir maistinga "Burokėlių mišrainė su slyvomis ir Vegan majonezu"
 
Ingridientai:

1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų;
0,5 stiklinės džiovintų slyvų;
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti;
0,5 -1 a.š druskos;
0,5 a.š kajeno;
1 a.š medaus;
0,5 citrinos sulčių;
1/4 stiklinės graikiškų riešutų;
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.

Gaminimas:

Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais. Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.

Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.
Patiekiant formuojam kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.