Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-02-14 12:08 VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO nuotr.

Patiekalai, padėsiantys prisivilioti meilę

Artėj Valentino dienai, kai norisi mylimąjį nustebinti puikia išvaizda,  tinklaraštininkė  iš „Valgau be sąžinės graužimo“ siūlo pasiruošti patiekalų, kurių kaloringumas ne didenis nei 500 kcal.

Tuno kepsnys su „salsa verde“ ir šparaginėmis pupelėmis

VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO nuotr.

2 porcijoms reikės:

• 2 tuno kepsnių (po 140 gramų);

• 200 gramų šparaginių pupelių;

• Šiek tiek druskos ir pipirų.

„Salsa verde“ padažui reikės:

• Šviežių plačialapių petražolių;

• Šviežių bazilikų lapelių;

• Skiltelės česnako;

• 1 a. šaukštelio kaparėlių;

• 2 ančiuvių filė;

• Šaukšto citrinų sulčių;

• Ypač tyro alyvuogių aliejaus;

• Druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Šparagines pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu. Tuno kepsnius palaikykite 20 minučių kambario temperatūroje, tuomet papurškite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite labai gerai įkaitintoje keptuvėje po 2 minutes iš abiejų pusių. Kepsnys bus vidutiniškai keptas.

„Salsa verde“ gaminimas:

Visus ingredientus smulkiai sukapokite arba sutrinkite iki pastos konsistencijos (galite sumalti smulkintuvu). Tada įpilkite citrinų sulčių, aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais.

Vištiena pitoje su įvairiomis daržovėmis

VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO nuotr.

Reikės:

• Pilno grūdo pitos;

• 250 gramų vištos arba kalakuto krūtinėlės;

• Įvairiausių daržovių ir salotų

(pasitelkite fantaziją);

• Graikiško jogurto.

Gaminimas:

Pitą pašildykite keptuvėje ir perpjovę išilgai prikimškite vištienos, įvairiausių daržovių ir salotų. Galite visko pripjaustyti ir patiekti ant stalo, kad kiekvienas valgytojas pasirinktų pats, ko nori, pavyzdžiui, per krepšinio rungtynes. Padažui rinkitės graikišką jogurtą arba liesą majonezą.

     Kuskusas su vištiena ir brokoliais

VALGAU BE SĄŽINĖS GRAUŽIMO nuotr.

Reikės:

• Kuskuso;

• Brokolių;

• 250 gramų vištos krūtinėlės;

• Džiovintų žolelių;

• Džiovintų daržovių mišinio;

• Alyvuogių;

• Gražgarsčių;

• Citrinos.

Gaminimas:

Kuskusą užpilkite daržovių sultiniu, įberkite žolelių mišinio ir palaukite, kol išbrinks. Pridėkite gražgarsčių ir alyvuogių. Brokolius 5 minutes pavirkite sūdytame vandenyje, o tada perliekite šaltu vandeniu.  Vienai porcijai naudokite tris vidinės krūtinėlės dalies filė. Mėsą pagardinkite džiovintais prieskoniais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus. Užspauskite citrinų sulčių.