Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2017-06-16 09:36 Organizatorių nuotr.

Mėsinės atidaryme - būrys išsipusčiusių garsenybių ragavo 2 mėn. brandintos jautienos

Ketvirtadienio vakarą kviestiniai svečiai turėjo galimybę įvertinti krautuvės „The Farm“ asortimento. Kokybiško maisto mylėtojų širdis jau spėjusi užkariauti šviežios mėsos mėsinė surengė pikniką. Vasaros dvasia alsuojančiame vakarėlyje garsenybės skanavo 80 dienų brandintą jaučio išpjovą, 60 dienų brandintą jaučio nugarinę, šonkaulius, kiaulienos išpjovą, marinuotą keliais būdais. Lietuvos ūkiuose perkama mėsa brandinima pačioje parduotuvėje. Visi patiekalai buvo kepami renginio vietoje, ant griliaus. Vakaro meniu pasirūpino „The Farm“ mėsininkas Danas Sakalauskas, kuris mokė garsenybes, kaip tinkamai namuose išsikepti steiką.

Į „Ogmios mieste“ įsikūrusios mėsinės surengtą barbekiu vakarėlį atvyko dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne, socialiai atsakingo verslo „Trys seserys“ įkūrėja Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, reklamos specialistė ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, balerina Kristina Tarasevičiūtė su širdies draugu, aktoriumi Martynu Vaidotu, viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė su vyru, advokatu Mindaugu Urbonu, radio laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, menininkė Jūratė Rekevičiūtė, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su dukra.

Prieš aštuonis mėnesius su mylimuoju aukso žiedais apsikeitusi I. Martinkėnaitė juokėsi, kad iš pradžių namuose stengėsi gaminti abu. Tiesa, dabar vyras šią poziciją užleido savo žmonai. „Vyras gamina vis rečiau. Tačiau, jei pajaučia įkvėpimą, viską pagamina labai skaniai“, – komplimentų savo sutuoktiniui negailėjo I. Martinkėnaitė.

Dainininkė kur kas dažniau valgytų vakarienei steikus, tačiau tam koja pakiša kokybiškos mėsos stygius parduotuvėse. „Džiaugiuosi, kad Vilniuje atsiranda tokių parduotuvių, kur galima nusipirkti kruopščiai iš ūkininkų atsirinktos mėsos. Labai mėgstu vidutiniškai keptą steiką, mano vyras – dešrelių, kepsnių megėjas. Mėgstame kviestis pas save draugus arba vykti į svečius ir surengti griliaus vakarėlį“, – sakė I. Martinkėnaitė.

„Steikas man yra virtuvės klasika. Po šio  pateikalo visi liks laimingi“, – juokėsi D. Filmanavičiūtė. Moteris pasakojo, kad puikiai moka kepti steikus, tačiau mieliau šį darbą patiki vyrams. „Steikas man yra tikro, normalaus bičo patiekalas. Būtent vyras turi jį kepti. Iš karto  matau stipraus, protingo, žavingo miestiečio vaizdinį virtuvėje“, – šypsojosi garsenybė.

D. Filmanavičiūtė džiaugėsi, kad Lietuvoje populiarėja specializuotos parduotuvės, kuriose žmonės perka maisto produktus. „Labai palaikau smulkų verslą. Džiaugiuosi, kad žmonės pamiršta besaikį vartojimą, o atsižvelgia į kokybę. Vis daugiau mano draugų turi mylimą  mėsos, pieno produktų ar daržovių pardavėja, ar parduotuvėlę, kur perka naminį sūrį ar vyną. Aš pati apsipirkinėju tik tokiose parduotuvėse, tai visiška mano aistra“, – sakė dažnai  „Ogmios mieste“ apsipirkinėjanti D. Filmanavičiūtė.