Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2016-12-17 16:23 FOTODIENA nuotr.

Sėkmingą verslą sukūręs B.Nicholson vyras Tomas išliaupsino lietuves

Anglas verslininkas Tomas Nicholsonas (41) anksčiau blaškėsi tarp dviejų šalių, o dabar drąsiai tvirtina: „Visas mano laikas yra skirtas Lietuvai.“ Su žmona Beata restoranų verslą įkūręs vyras drąsiai žiūri į priekį ir tiki, kad sugebės patenkinti vakarietiška kryptimi žvelgiančių lietuvių norą laiką leisti ne tik su skaniais patiekalais ant stalo, bet ir susipažįstant su valgymo tradicijomis visame pasaulyje. „Ar tikėjimo savo sėkme užtenka, kad įkurtum perspektyvų verslą?“ –  paklausėme Tomo ir sulaukėme netikėto atsakymo. Atviras pokalbis su žmogumi, kurio strategijos viešai ne visada skelbiamos, tačiau, kaip rodo laikas, yra veiksmingos.

Tomai, kaip manote, kas svarbiausia norint tapti geru verslininku?

Verslo esmė – pasiūlyti reikalingą paslaugą ir ją sėkmingai parduoti. Geras verslininkas yra tas, kuris mato poreikį ir sugeba tą poreikį patenkinti. Bet, aišku, žmonės ir jų skonis nuolatos keičiasi, todėl geriausi verslininkai nuolat tobulina savo verslą, kad įtiktų klientui.

„Jurgis ir Drakonas“ – mūsų šeimos restoranų tinklas. Čia aš visuomet esu užkulisiuose su svarbiausiu tikslu – judėti į priekį ir būti geriausiems.

Jūsų šeimos restoranai „Jurgis ir Drakonas“ žaibiškai tapo populiarūs. Ar tikėjotės sulaukti tokios sėkmės svetimoje šalyje?

Visuomet pasitikėjau savo jėgomis. Žinoma, restoranai „Jurgis ir Drakonas“ yra ne vien to tikėjimo rezultatas. Tai ir pastangos, ir rizika. Aš esu pozityvaus mąstymo žmogus. Ateitį visuomet matau iš teigiamos perspektyvos.

Kaip manote, kokios Jūsų asmeninės savybės padeda plėtoti verslą?

Esu užsispyręs. Galbūt asmeniniame gyvenime tai trūkumas, bet versle – stiprybė. Manau, taip pat išmanau derybų klausimus, ieškau man tinkamiausio sprendimo. Kas dar? Turiu neblogą intuiciją ir ja vadovaujuosi. Stengiuosi suprasti kiekvieną verslo grandį. Net jei reikia griebtis fizinio darbo, pasiraitoju rankoves ir kimbu į jį.

Kaip dažnai įsitraukiate į tokius darbus kaip restorano meniu keitimas, interjero klausimai?

Na, turime tikrai stiprią vadovių komandą, mano užduotis – strategija ir naujienos. Galiu daryti įtaką daugumai sprendimų, bet stengiuosi jų per daug nekeisti. Galvoju apie naujas picas, man svarbu, kad JD restoranai būtų vertinami ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Stengiuosi, kad pelnytume gerą reputaciją ne tik vietiniu, bet ir tarptautiniu lygiu.

Yra bent vienas žmogus, kuriuo pasitikite priimdamas svarbius sprendimus ir jaučiate, kad jis turėtų būti įtrauktas į bet kokius verslo reikalus?

Mano žmona Beata. Ji yra originalios JD idėjos autorė, supranta, ko reikia moderniam Lietuvos žmogui.  Manau, tai ir yra svarbiausia.

Kaip atsirenkate, prižiūrite, kad maistas būtų paruoštas tik iš geriausios kokybės produktų? Pats dalyvaujate renkantis tiekėjus?

Visuomet stebiu ir prižiūriu produktų kokybę, kartais važiuojame į Italiją – ieškome geriausių ingredientų, kad galėtume pirkti tiesiogiai iš gamintojų. Norint gauti geriausius produktus  reikia megzti ir asmeninius ryšius.

Ar daug Jūsų komandoje žmonių, kurie yra nuo pat pirmojo JD restorano atidarymo?

Taip, yra keletas žmonių, kurie su mumis nuo pirmųjų JD dienų. Savo darbuotojus vadiname herojais, šeima. Džiaugiuosi, kad su mumis dirba tikrai pozityvūs ir nuostabūs žmonės. Nepaliauju stebėtis, kokios sumanios ir atsakingos yra Lietuvos moterys. Mūsų restoranuose vadovaujamas pareigas eina būtent jos. Vyrukai pirmauja tarp picų kepėjų, jie gerai ir greitai mokosi, savo darbą atlieka atsakingai. Manau, labai svarbu, kad visi suprastų, jog mes visi kartu kuriame geresnę paslaugą, darome žmones laimingus.

Nuolat keliaujate. Ar nepavargstate nuo gyvenimo tarp dviejų šalių?

Dabar visas mano laikas yra skirtas Lietuvai. Į Angliją važiuojame tik susitikti su draugais ir šeima. Mes taip pat važinėjame po Lietuvą, mano žmona Beata neseniai čia aplankė daug šaunių vietų su grupe filmuodama naują TV projektą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.

Ar dažnai duodate vaikams patarimų, kuriuos būtumėte norėjęs gauti iš savo tėvų vaikystėje, paauglystėje?

Tėvas man įskiepijo tokias vertybes kaip nuoširdumas, lojalumas ir verslo supratimas. Norėčiau tai perduoti ir savo vaikams.

Jei atvirai – dėl kokio patiekalo esate labiausiai pametęs galvą?

Žinoma, kad dėl picos! Niekada nenustoju domėtis picomis. Daug keliauju, visur ragauju ir mokausi… Noriu kad JD augtų, tobulėtų, kad būtų traukos vieta šeimoms ir draugams.

Ar Jūsų vaikai iki dabar yra didžiuliai picos mėgėjai?

Mūsų restoranuose patiekiamas maistas, kurį mėgstame valgyti kaip šeima. Tai nereiškia, kad visada tai valgome namuose, bet,  aišku, valgome daug daržovių, sriubų, žuvies ir mėsos. O restoranuose vaikai mėgaujasi pica, lazanija,  bulvytėmis ir žuvytėmis. Tai nauja koncepcija,  nes patiekalas – angliškas. Anksčiau jo trūko, todėl nusprendėme patiekti ir Lietuvoje. Esame Anglijos „Fish and Chips“ asociacijos nariai. Viską darome pagal tarptautinius standartus.

Girdėjome, kad šią žiemą planuojate atidaryti dar vieną „Jurgį ir Drakoną“.

Mūsų naujausias restoranas duris atvers prieš pat Kalėdas Kaune. Tai bus ta pati koncepcija, kokią galima rasti ir restoranuose Vilniuje: neapolietiškos tradicijos pica, maistingos salotos, geros sriubos ir, žinoma, kokybiški ledai. Labai laukiame atidarymo. Mums tai nauja,  labai tikimės, kad čia rasime savo klientų... Restorano tikslas – kad žmonės ateitų su draugais, šeima, gerai praleistų laiką ir skaniai pavalgytų.