Provokuojantis „Shitty Dinner“ testuos lietuvių humoro jausmą - mieste.lt

Tapk MIESTE.lt fanu Facebook'e

×
2018-05-10 23:53 Organizatorių nuotr.

Provokuojantis „Shitty Dinner“ testuos lietuvių humoro jausmą

Chaosas virtuvėje, nesutarimai tarp padavėjų bei šefo riksmai – visą tai patyrė žinomi šalies žmonės, kurie ketvirtadienio vakarą rinkosi į gurmaniškos vakarienės-spektaklio „Shitty Dinner“ premjerą. Šios sensacingos pramogos organizatoriai „Laisvalaikio Dovanos“ kartu su televizijos ir teatro aktoriaus Zigmanto Baranausko bei renginių vedėjo Lauryno Rimkaus komandomis pakvietė svečius ne tik pasimėgauti gardžia vakariene, bet ir į šalyje itin stiprėjančią maisto kultūrą pažvelgti per gero humoro prizmę. 

 

„Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner" – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų. Virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir nerangūs jaunuoliai. Vakarienėje netrūksta nesusipratimų, nepatogių situacijų, prasto aptarnavimo. Vienintelis pozityvus dalykas, kurio gali tikėtis vakarieniauti atėję svečiai, – skanus maistas, kurį ruošia tikras virtuvės šefas“, – sako pramogą organizuojančių „Laisvalaikio Dovanų“ rinkodaros vadovė Vaida Sindaravičiūtė-Kuosė. 

Pirmą kartą panašios vakarienės klientams pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano savininkus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik  neįprastai pateikiamu maistu. Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje, įsikūrusiame restorane „Rupla“. Nuo 2017 m. šią pramogą gali išmėginti ir estai sostinėje Taline veikiančiame „Kopli“ restorane.  

„Plėtodami tarptautinį verslą, nuolat domimės, kokios pramogos yra populiarios kitose šalyse. Kadangi tokio formato vakarienės susilaukė didelio susidomėjimo kaimyninėse rinkose, šiais metais nusprendėme šį avantiūrinį projektą pristatyti mūsų šalies gyventojams. Lietuviai turi gerą humoro jausmą, tad neabejojame, kad jie supras, kas ir kodėl vyksta vakarienės metu, šauniai reaguos ir linksmai praleis vakarą,“ – sako V. Sindaravičiūtė-Kuosė. Pasak jos, priimant sprendimą, kur organizuoti pramogą, svarbi ir patogi lokacija, profesionali virtuvė, geras maistas, todėl partneriu pasirinktas modernus, jaunatviškas gastrobaras „Kas Kas“, kuris drąsiai leidosi į avantiūrą. Nuo gegužės vidurio čia naujų kulinarinių patirčių ieškantys ir netikėčiausioms situacijoms pasiryžę lietuviai galės išbandyti naują pramogą. 

„Shitty Dinner“ papildė „Laisvalaikio dovanų“ jau siūlomų gurmaniškų pramogų asortimentą, tarp kurių  – ir prieš daugiau nei penkmetį organizatorių kvietimu Lietuvoje lankytis pradėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky“, ir vakarienės visiškoje tamsoje „Dine in the Dark”.